U Portorožu je

5. i 6. prosinca 2017. održana radionica “Odgovor na zagađenje otvorenog mora i obale”.

Radionica je održana u sklopu projekta “ADRIATIC 2018” u organizaciji i provedbi partnera konzorcija, Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije i koordinatora Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Okupila je stručnjake iz predmetnog područja koji su razmjenu znanja i iskustava dali izravan doprinos razradi scenarija terenske vježbe planirane za svibanj 2018., kao i izradi Priručnika za operativno djelovanje u slučaju incidenta na moru, koji će biti jedan od rezultata projekta.

Osim teorijskog segmenta radionice, organizirane su i simulacijske vježbe onečišćenja i sanacije te posjet luci Kopar – odjelu civilne zaštite i vatrogasnoj postrojbi.

Uz slovenske stručnjake sa Sveučilišta u Ljubljani (Fakultet pomorstva i transporta), Uprave Republike Slovenije za pomorstvo, Luke Kopar, Veterinarske klinike Kopar, DOPPS i La Fornitrice Trieste, predstavnika Europske agencija za sigurnost mora (EMSA), sudjelovali su i predstavnici iz Hrvatske: Državna uprava za zaštitu i spašavanje, DVD Kaštel Gomilica, tvrtka Portus et Navem i partneri konzorcija – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Galerija