Photo: Wikimedia Commons

Članovi tima tvrtke Portus et Navem d.o.o. sudjelovali su kao predavači na četvrtom Zagrebačkom sigurnosnom forumu te su govorili o sigurnosti odobalnih objekata za eksploataciju nafte i plina. Službeni naziv predavanja koje se održali 15. ožujka 2019. je “Protecting offshore oil and gas installations in the Adriatic sea with a special focus on the aspects of underwater security of maritime critical infrastructure”.

Također, dr. Tonći Prodan je u opsežnom intervjuu za respektabilni tjednik Nacional objasnio sigurnosne rizike projekta LNG terminala na otoku Krku te je pojasnio zašto smatra da su Republici Hrvatskoj potrebni novi energetski pravci – u cilju zaštite i osiguravanja interesa hrvatske nacionalne sigurnosti.

Za tjednik Nacional dr. Prodan rekao je: “projekt LNG terminala na otoku Krku može predstavljati ozbiljnu ugrozu za nacionalnu sigurnost, ali uz pravu pripremu ti se rizici mogu svesti na minimum”.

Tvrtka Portus et Navem d.o.o. okuplja sigurnosne stručnjake i eminentne znanstvenike iz područja pomorske sigurnosti i zaštite odobalnih objekata od svih sigurnosnih ugroza.