Dana 17. i 18. listopada 2022. godine članovi tima Portus et Navem sudjelovali su na međunarodnom simpoziju na temu smanjivanja rizika od požara pod nazivom „Spriječimo požare, spasimo živote, sačuvajmo baštinu“.

Simpozij je održan na inicijativu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u suradnji s Međunarodnim centrom za proučavanje očivanja i restauracije kulturne baštine. Potporu simpoziju dala je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Članovi tima s ministricom Obuljen Koržinek koja je iskazala veliki interes za radom tvrtke Portus et Navem po pitanju zaštite kulturne baštine

Članovi tima Portus et Navem održali su prigodnu prezentaciju te publici pobliže pojasnili rizična ponašanja koja mogu dovesti do sigurnosne ugroze za kulturnu baštinu – ponajprije djelovanja eksplozivnih naprava, prijetnji eksplozivnim napravama, neovlaštenog korištenja pirotehničkih sredstava i dr.

Također, nazočnima su prikazani praktični primjeri deeskalacijskog postupka simulacijama stvarnih situacija, a poseban naglasak stavljen je i na poštivanje GDPR-a unutar objekata kulturne baštine koji su otvoreni za posjetitelje.